Desert à la Mihaita: Salata de fructe cu lapte si ciocolata (experiment+ concluzii)


De facut mancare nu ma pricep deloc… inafara de salata de fructe😀 . Tocmai am facut un experiment interesant. Vi-l prezint mai jos si cred ca am sa mai invat si alte mici mancaruri ca sa fac experimente.

Experiment:   Salata de fructe cu lapte si ciocolata

Ingrediente ( pentru 3-4 persoane): o banana, un mar, o para, o cana cu lapte, 7-9 patratele de ciocolata cu arahide (de preferat arahide si stafide) Africana, un compot de ananas, frisca.

Cost: in jur de 20-25 lei

Mod de preparare:

In bolul(farfurie) numarul 1: Se fierbe laptele, se adauga cele 6-8 patratele de ciocolata, se asteapta topirea ciocolatii si racirea continutului.

In bolul(farfurie) numarul 2: Atentie! Curatati para! Se taie in bucatele mici marul, para si banana. Se toarna toata cutia de compot de ananas cu tot cu zeama. Se amesteca bine.

La final : Se adauga continutul bolului numarul 1 ( laptele+ciocolata topita) in bolul numarul 2. Se amesteca din nou. Atentie ! Nu umpleti bolul decat pana la jumatate! Se adauga frisca pe toata suprafata desertului.

Ornament: In mijlocul suprafetei faceti un varf de frisca si puneti un triunghi(rupeti din bucatile pe care le aveti)) de ciocolata cu un varf in sus si cu unul jos.

POFTA!

Concluzii: Salata de fructe cu lapte si ciocolata (varianta extra-dulce si recomandata)

Ingrediente ( pentru 3-4 persoane): doua banane, doua mere , o cana cu lapte, 7-9 patratele de ciocolata cu arahide (de preferat arahide si stafide) Africana, inghetata (preferabil vanilie), frisca.

Cost: in jur de 20-30 lei

Mod de preparare:

In bolul(farfurie) numarul 1: Se fierbe laptele, se adauga cele 6-8 patratele de ciocolata, se asteapta topirea ciocolatii si racirea continutului.

In bolul(farfurie) numarul 2:  Se taie in bucatele mici merele si bananele. Se amesteca bine. Se adauga maxim 10 linguri mari de inghetata. Se amesteca din nou.

La final : Se adauga continutul bolului numarul 1 ( laptele+ciocolata topita) in bolul numarul 2. Se amesteca . Atentie ! Nu umpleti bolul decat pana la jumatate! Se adauga frisca pe toata suprafata desertului.

Ornament: In mijlocul suprafetei faceti un varf de frisca si puneti un triunghi(rupeti din bucatile pe care le aveti)) de ciocolata cu un varf in sus si cu unul jos.

POFTA!

About Mihai

Mare " afacerist " cu simt anteprenorial, dar fara prea multi bani in buzunar . In orice moment accept propuneri banoase si afaceri nemiloase.

Posted on 26/11/2010, in Ganduri, Idei, recomandare, Review, Viata, Viata mea and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 comentariu.

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: