Ce se intampla cand stii mai multe decat seful tau ?


Ei bine, finalul va fi unul nasol pentru un posibil angajat: ori concediere, ori refuzul la angajare… ori demisia fortata .

La un job ca software tester mi s-a spus de repetate randuri sa fac print-screenuri la absolut tot ce fac… Trebuia sa testez un website care avea peste 119 meniuri si fiecare meniu avea cel putin un tabel cu 4 coloane si puteai sa filtrezi si sortezi dupa fiecare coloana…

Eu trebuia sa fac poze la toate combinatiile posibile de filtrare si sortare… Va dati seama ca doar la un tabel stateam sa fac poze cate 2 ore…

Problema nu era ca facem ceva total nefolositor si aiurea, ci ca pe langa ca bugurile raportate nu erau reparate, siteul in sine se incarca enorm de greu, cate 5 minute la o pagina, dar erau si erori de conexiune de la server… In plus ca sa nu mai spun de datele scrise aiurea in baza de date unde un element apartinea unei zone care zona apartinea unei regiuni… toate total gresite. Tot eu trebuia sa corectez datele deja bagate foarte prost in baza de date sau sa inteleg legaturile ( primary /foreign key) din baza de date care avea foarte multe tabele  total aiurea… De ce sa faci un tabel separat pentru statul/judetul unei companii,  pe cand in tabelul principal, ai  facut atat coloanele pentru tara, dar si numele/id companiei si alte detalii de contact?

Stiam ca exista softuri care fac automat print screenuri si testeaza ele singure.

Cum poti sa testezi un soft cand baza de date este foarte prost facuta si datele din ea sunt prost scrise sau cand nici macar nu se conecteaza la server… Cum poti sa testezi un soft pe un laptop care se blocheaza din ora in ora si trebuie inchis fortat si deschis din nou?  Cum poti sa testezi un soft unde ai programe trial care expira in cateva zile cum ar fi  Navicat? Cum poti sa testezi un soft care ruleaza pe un server si dupa ce rulezi serverul… fisierul de log dupa doar 1 minute are deja peste 1.300.000 de linii si nici un editor text nu il mai deschide? Cum poti sa testezi un soft care are zeci de debuguri care ingreuneaza rularea softului si nu numai ?

About Mihai

Mare " afacerist " cu simt anteprenorial, dar fara prea multi bani in buzunar . In orice moment accept propuneri banoase si afaceri nemiloase.

Posted on 22/03/2013, in Ganduri, Idei, Viata mea and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. Nu onoreaza comenzile!!!

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: