Despre eretici si alte rahaturi


Mi-am reluat activitatea (cat de cat) pe toateblogurile.ro si aici am dat peste un blog al carui ultim articol postat era unul aparent interesant despre care puteai comenta o groaza chiar daca nu eram de acord in totalitate cu ceea ce era scris. Articolul despre care vorbesc are ca titlu „Multi, dar prosti” lucru care il spunea si Alexandru Lapusneanu despre taranime  si este acesta:  http://asapteadimensiune.ro/mul%C8%9Bi-dar-pro%C8%99ti.html .

Sincer, nu am nimic cu absolut nimeni. Oricine isi poate spune parerea despre una sau alta, dar este una sa iti spui pur si simplu parerea si este alta sa afirmi si sa te bati cu pumnu in piept cu atat de multa putere ca ai fi in stare sa iti patrunzi cutia toracica despre un lucru total neadevarat, nedovedit chair daca ti se aduc argumente contra acestei credinte pe care o sustii cu atata tarie si chiar daca te bazezi pe niste povesti mai mult sau mai putin luate din media, media romaneasca care nu va prezenta niciodata partea negativa a unei tarii straine, ci doar a tarii proprii. In acest articol, autorul efectiv denigreaza Romania si romanii spunand in repetate randuri cum ca Romanii sunt hoti, ca sunt cei mai prostii din lume si asa mai departe, bazandu-se pe nu stiu ce sondaje total aiurea si asa cum am explicat intr-un comentariu, nu poti sa te iei dupa un sondaj care se face aleatoriu pe o mana de oameni, cand populatia tarii este de mult mai mare.

Ce ma deranjeaza, cu adevarat, este faptul ca nu inteleg cum poti sa sustii cu atata tarie un lucru total neadevarat si sa mai si scrii zeci de articole ba despre Usl, ba despre comunisti, ba despre nu stiu ce rahat politic, lucru pe care tu nu ai cunostinta si experienta sa spui ca este asa cum spui tu. Cum poti sa te indoiesti de  lucrurile traite de oameni si sa pui mai presus niste lucruri bazate pe grai sau pe cuvinte scrise de oricine. Cum poti sa imi spui ca noi, romanii , nu avem sportivi, olimpici si cantareti cunoscuti in strainante

Iata comentariile de la acest articol : http://asapteadimensiune.ro/mul%C8%9Bi-dar-pro%C8%99ti.html#comments  .

Am mai intalnit eretici acum cativa anii, dar acestia erau religiosi. Unul dintre ei afirma cu tarie ca Harry Potter ar fi diavol, ca daca o mama cu copilul ei ar scapa de un accident, copilul ar spune ca Spiderman i-ar salva..

Cum poti sa spui cu atata tarie ca Harry Potter este un diavol, ca J. K. Rowling ar fi nu stiu cum, iar ce legatura exista intre ortodocsi si Harry Potter, cand cel din urma este absolut un personaj fictiv si atat… Articolul care continea toate aceste prostii este acesta: http://acvilaortodoxa.wordpress.com/2011/07/20/harry-potter-un-diavol-%E2%80%9Csimpatic%E2%80%9D/ , iar comentariul pe care l-am lasat este urmatorul :

Nici un copil nu ar spune chestia aia cu spiderman si opriti prostia asta eretica. Harry Potter este un personaj fictiv si ATATA, poate nu stiti ce inseamna fictiune, sau in zilele noastre nu mai avem voie sa inventam povesti interesante ?

Mai gasisem acum cateva lunii, un articol exact pe aceeasi tema, dar mult mai detaliat in care scria despre tot felul de abureli de genul daca transcrii numele lui Harry Potter in cifre romane si apoi il retranscrii in latina si asa mai departe reiese numarul diavolului, sau daca aduni, imparti si imultesti nu stiu ce cu nu stiu ce, dai tot de numarul diavolului…

Ce sunt fratilor cu blasfemiile astea? Nu ne mai putem folosi imaginatia sa cream personaje de aventura, comedie, actiune ca vine diavolul si ne ispitesc cu ele ? Se transforma diavolul in Harry Potter?

Suntem in 2013, suntem in era tehnologiei si totusi sunteti atat de incuiati ca si un cal care vede doar inainte nu si in lateral?

 

About Mihai

Mare " afacerist " cu simt anteprenorial, dar fara prea multi bani in buzunar . In orice moment accept propuneri banoase si afaceri nemiloase.

Posted on 03/05/2013, in Viata mea and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: