Invatamantul Romanesc 0 utilitate ~ valoare


Invatamantul din Romania la ora actuala are utilitate 0, dar valoarea sa este infinita (~), ma refer la valoarea financiara.

Intrebari antice din mintea elevilor, liceenilor si a studentilor de genul :

Cu ce ma ajuta sa invat materia asta ?

Raman intrebari de actualitate si cu raspunsuri retorice. Sa exemplificam.

Cu ce ma ajuta sa invat chimie daca eu sunt la liceu de informatica ? Cu ce ma ajuta sa invat integrale cand eu nu cumpar paine sau nu imi iau salariul calculand integrale ? Si asa mai departe.

Sunt de acord sa avem un anumit nivel de baza al tuturor domenilor pentru cultura generala, dar atat, un nivel de baza. Nu sa stiu care e teorema lui Mos Ion Roata si asa mai departe.

Cu ce ma ajuta sa fac o facultate in domeniul IT, daca anumite ore sunt predate de colegii de an ( am trecut pe aici), cand ti se da doar o pagina fara explicatii sa „inveti”, cand trebuie efectiv sa tocesti si nu sa inveti cu adevarat lucruri care sa iti raman in cap, cand nu este completa si te astepti sa ti se predeie webdesign si alte lucruri asemanatoare, cand descoperi ca ti se preda limbaje vechi de 20 de ani, cand descoperi singur invatand de pe internet si nu de la facultate lucrurile care iti plac si iti sunt de folos.

Cand Bacul, testele nationale sau alte examene se iau cu mita, copiat, soptit sau nici macar nu au vreo importanta pentru oameni pentru ca de fapt si de drept, chiar nu au importanta reala in viata.

Utilitate 0, iar valoare financiar ~ , pentru ca, desi scoala este „gratuita” 10 clase si obligatorie, ti se cere fondul scoli, fondul clasei, banii pentru ziua profesorului x, bani pentru ziua dirigintelui pentru care trebui cumparat fix pix o bijuterie de aur, bani pentru 1 martie, bani pentru ziua pulii si asa mai departe. Ca sa nu mai spun, bani pentru culegerea x ca sa iei un punct in plus la medie, banii pentru „meditatii” ca sa te chem la tabla a doua zi fix cu exercitiul pe care ti l-am explicat ziua trecuta si sa iei un 10 si asa mai departe. Si toate astea inca de la gradinita, unde mai nou se da bani ca sa intri la una buna, altfel ramai cu cea de pe strada/cartierul tau.

Ca sa nu mai spun si de imposibilitatea de a crea un mediu placut si corect in sala de curs sau de examen. Cand se fac subiecte la examene pe care nici alti profesori nu le pot rezolva sau intelege, cand se incurajeaza vanatul notelor si nu invatatul adevarat, cand se incurajeaza meditatiile, dar se da cate 50 lei pe saptamana pentru 2 ore si in alea 2 ore profesoara nici nu sta langa tine si asa mai departe.

Dupa toate astea, va mirati de ce elevii arunca obiecte prin clasa, injura profesorii si ba chiar ii agreseaza fizic ? Serios ?

Mai cititi si : Cât de important este Bacalaureatul? , scris de un profesor  si Cine le cere iertare copiilor? Scrisoarea unei profesoare de limba romana  , scrisa de o profesoara

 

 

About Mihai

Mare " afacerist " cu simt anteprenorial, dar fara prea multi bani in buzunar . In orice moment accept propuneri banoase si afaceri nemiloase.

Posted on 10/07/2014, in Ganduri, Idei, Viata mea and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: