Ce invata scoala in zilele noastre si diferentele dintre generatii


In acest articol voi scrie despre ce  ii invata in zilele noastre scoala pe copii, dar si diferentele dintre generatii.

In urma unei plimbari, la secretariatul facultatii, am constantat ca cei care deja au terminat facultatea o saluta pe doamna secretara cu „Sarut mana”, iar cei care abia au intrat in primul an o saluta cu „Buna ziua”. Ei bine diferenta asta de salut vine atat de la gradul de maturitate pe care cele doua generatii le au chiar daca ii desparte doar cativa ani, dar si de ruptura produsa de scoala. Daca ati reusit sa nu mai aveti nimic in comun cu scoala, veti observa ca salutati doamnele si domnisoarele cu „Sarut mana” sau „Ceau” in loc de clasicul „Buna ziua” pe care scoala inca din vremea comunista ne-a invatat sa il folosim.

Asta ne-a invatat si inca ne invata scoala si acum! Sa salutam cu „Buna ziua”. Sa stam drepti cand vine profesorul in clasa, sa fim sobrii, sa stam 50 de minute unul langa altul si sa nu socializam intre noi, ceea ce este absurd pentru 8 ore pe zi.

Tot scoala ne invata sa judecam, sa fim rasisti, homofobi, vezi cazul copilului cu ADHD: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21363961-colegii-copilului-adhd-din-pitesti-renuntat-protest-elevul-efectua-consult-specialitate.htm?nomobile= unde profesorii au influentat copii si nu au fost in stare sa controleze unul singur, situatia complicandu-se.

Tot scoala ne invata sa fim roboti tocind zeci de materii inutile fara a oferi siguranta unui job si fara a oferi cunostintele necesare pentru a prinde un job decent. In momentul cand la liceu de Informatica esti stresat cu 2 ore pe saptamana de biologie, iti dai seama ca acel Liceu nu este ceea ce ai vrut.

In final, tot scoala ne arata ca ea este inutila in societate si ca cel mai bun drum pentru tine reprezinta scolile cele mai usoare unde iei diploma si atat, fara sa te chinui sa tocesti 12321 materii si unde nici absentele nu prea conteaza. Tot la acest capitol, constanti ca scoala acasa (home schooling) este cea mai buna varianta, dar nu prea ieftina: http://www.fundatia-adaforyou.ro/ro/programe/scoala-acasa/142-scoala-acasa-alternativa-la-educatia-traditionala-in-scoli/

About Mihai

Mare " afacerist " cu simt anteprenorial, dar fara prea multi bani in buzunar . In orice moment accept propuneri banoase si afaceri nemiloase.

Posted on 22/10/2016, in Viata mea and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: