Economia Romaniei


E da, o dau si eu in polemici, filozofii si poate chiar si in politica…

Dupa cum spuneam, acum cateva zile, discutasem cu Philippe, despre economia tarii. Ca un antreprenor care doreste sa investeasca intr-o tara relativ noua pentru el, a consultat si el tion.ro sa vada ce se mai intampla prin Timisoara, dar si  www.wall-street.ro/ pentru a citi stiri in legatura cu economia Romaniei. I-am mai dat si eu stirileprotv.ro sectiunea social si financiar si acum mi-a venit in minte si siteul celor de la moneychannel: www.money.ro/ pe care va trebui sa ii trimit pe mail.

Politicieni care ne conduc tara isi pierd timpul cu uniri de partide Psd cu habar nu stiu cine sau cu referendumul si zecile de bannere „publicitare” si as putea spune chiar defaimatoare contra lui Basescu… Cum poti sa faci un afis mare cat casa si sa scrii ca Basescu ne-a furat, cand nu el e singurul care conduce, mai are nevoie si de „copiloti” … Orice lege trece prin Guvern/Senat, asa ca …

Cum sa nu avem noi pensiile taiate, someri si salarii micsorate cand propriile noastre resurse le vindem la straini cu un pret mic ca deh suntem Romania si apoi aceleasi resurse la cumparam din alta parte la supra pret ca deh… aia sunt occidentali… si aici intra foarte multe resurse, de la legume si fructe, la alte alimente pana la gaz si lemn si asa mai departe. Logic ca intri in criza.. in faliment…

Cei care ne conduc tara ar trebui sa fie antreprenori, oameni de afaceri, manageri, persoane care au o facultate in economie si stiu sa foloseasca corect banii. Va garantez ca asemenea oameni ar imbogatii Romania profitand de orice, absolut orice resursa care o avem: turism, comert, agricultura, gaz, it etc.

Stiati ca cei care aduc cel mai mult profit Romaniei sunt cei care lucreaza in domeniul it? Pe langa ca nu folosesc resurse scumpe ( softurile piratate sau au freewareuri), lucreaza cu o calitate mare, mai sunt si cautati de straini.

Philippe s-a speriat putin cand si-a dat seama ca economia Romaniei a cazut mai rau decat acum 5 ani, dar tot vrea sa vina si sa o infloreasca el. Mi-a povestit despre o alta criza care va aparea in China, datorita numarului extrem de mare de apartamente nevandute, dar asta e deja alt capitol…

About Mihai

Mare " afacerist " cu simt anteprenorial, dar fara prea multi bani in buzunar . In orice moment accept propuneri banoase si afaceri nemiloase.

Posted on 17/08/2012, in Ganduri, Idei, Viata mea and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.